Levi’s Commuter

In Amerika is dat op-je-fiets-naar-het-werk-gaan een geheel aparte lifestyle met bijbehorende community. Zodra die community groot genoeg wordt beginnen merken daar op in te spelen. Nou gaat niet heel Nederland op de fiets naar het werk, maar zo worden we wel gezien door alle buitenlanders. Al is het voor ons als fixed gear / single speed fanaten natuurlijk wel dagelijkse kost, maakt niet uit hoe ver dat werk van huis ligt, er zal gefietst worden.

Zelf erger ik me er soms wel aan dat ‘de Nederlander’ (laten we voor het gemak maar even het gemiddelde nemen) erg slecht is in zich kleden op het weer. ‘De Nederlander’ is wel wat ijdel, maar als het regent blijft hij toch liever binnen en zal vooral niet op de fiets stappen. Kleding die ervoor zorgt dat je altijd naar buiten kan is ook niet heel gemakkelijk te vinden.

Aangezien wij als Nederlanders dit probleem misschien op hadden moeten lossen, is het een beetje jammer te noemen dat de oplossing uit Amerika komt. Levi’s is al een poos bezig met hun Commuter lijn. In het eerste opzicht geen bijzondere kleding lijn, maar de details in deze kledinglijn maken het verschil. Er wordt gebruik gemaakt van veel waterafstotende materialen, soepele materialen die niet in de weg zitten als jij je fiets op stapt. Levi’s is ook goed in het toevoegen van functies aan kleding die (zeker voor de fietser) interessant zijn.

 

 

More from Thijs Kremers
Geen verende voorvork, maar stuurpen
In de stad rondfietsen is over het algemeen echt geen probleem, goede...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *