Singlespeed converter 3D prototype

Wil je net als wij een fixie fiets bouwen dan moet je ook kiezen wat je met je wielen gaat doen. Los van de vele verschillende mogelijkheden met wielen is het ook belangrijk dat je de naaf om kunt bouwen van veel tandwielen naar nog maar één tandwiel. Een fixie fiets is niet zo praktisch in de stad en daarom wordt er vaak gekozen voor een singlespeed. Simpelweg betekent dit een versnelling met een vrijloop zodat je je voeten gewoon stil kunt houden.

Om zo een naaf met veel tandwielen om te bouwen heb je een singlespeed converter setje nodig. Voor de nieuwe type naven met een cassette die op een body wordt geschoven zijn er al een aantal op de markt verkrijgbaar maar een oud type naaf met schroefdraad aansluiting ombouwen is best lastig. We zijn daarom bezig om een singlespeed converter te ontwikkelen waarmee je een freewheel op een oude pignon naaf kunnen zetten. Het eerste prototype wordt hier getest. We hebben dit laten 3D printen uit het sterkste materiaal wat op dit moment beschikbaar is. Het idee is dat we deze singlespeed converters voor Singlespeed fietsen binnenkort ook aan jou kunnen aanbieden!

Benieuwd hoe dat nu precies zit met die verschillende cassete’s? Je kunt hier meer lezen op de wikipedia pagina van dit onderwerp!

More from Vincent Ariëns
Het enige slot waar je goed op zit: Seatylock
Seatylock is een synoniem voor innovatie en nieuwe ideeën. Ontworpen en bedacht...
Read More
Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *