Singlespeed converter prototype (deel 2)

In augustus schreven we op Fixiemag.com al over onze Singlespeed Converter. We vinden het zonde dat al die oude wielsets niet eenvoudig gebruikt kunnen worden voor de singlespeed rijder. Wanneer je een oude racefiets eenvoudig om kunt bouwen naar een singlspeed betekent dat minder onderhoud en afstellen en daardoor waarschijnlijk ook meer rijplezier.

Zoals gezegd is er voor de nieuwe type naven al vrij veel te vinden op de markt (daar zijn we stiekem ook mee bezig) maar we richten ons met dit prototype om de oudere pignon naven. Als je wilt weten wat voor verschillende naven er allemaal zijn moet je dit artikel even teruglezen. Het eerste prototype hebben we met de 3D printer gemaakt en zijn we klaar voor nummer twee. Netjes gemaakt uit aluminium!

singlespeed_converter

We hebben hem inmiddels op een naaf geschroefd en zijn aan het testrijden. We zijn nog niet helemaal tevreden over het draad dus gaan dit bij de definitieve versie nog iets aanpassen. Ook kan de kettinglijn nog beter zodat hij voor de meeste frames gaat passen. Tot slot is het stuk waar je het freewheel uiteindelijk opschroeft best lang dus dat gaan we inkorten zodat je meer speling hebt en dus minder snel kans hebt om met de converter je frame te raken. We verwachten de laatste versie over twee weken te ontvangen en kunnen dan na een aantal laatste tests de productie starten! Wil je nu ook zo een converter om jouw racefiets of fixie naar een singlespeed om te bouwen laat dit dan even een berichtje achter, er komt een pre-order en we beloven je alvast dat deze goedkoper zal worden dan de uiteindelijke verkoopprijs. Blijf ons dus volgen.

IMG_5959

More from Vincent Ariëns
Succesvol fietsfestival Fixed Days koerst af op Rotterdam!
Na vier goed bezochte edities in Friedrichshafen en Berlijn is Rotterdam vanaf 3...
Read More
Join the Conversation

2 Comments

 1. says: Danny Janssen

  Ik ben wel geïnteresseerd in een converter, wat zijn de afmetingen? (Hoe ver komt het freewheel verder naar buiten) hebben jullie al een idee wat het moet gaan kosten?

  Alvast bedankt,

  Groet,

  Danny

 2. says: Thijs Kremers

  Hi Danny,

  We hebben ondertussen meer informatie over de converter. Dit staat allemaal uitgebreid omschreven op de productpagina (te vinden in de winkel).

  Ik hoop dat daar je vragen beantwoord worden. Mocht je nog vragen hebben laat het ons weten!

  Groet,
  Thijs

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *