Fixiemag.com Converter

Wanneer je een oude fiets gaat ombouwen moet je je oude wiel set bijna altijd weggooien omdat je er geen freewheel op kan krijgen. Wij vinden dat zonde en hebben een product ontwikkeld waarmee je je oude wiel set eenvoudig om kan bouwen.

Met deze converter monteer je je freewheel gemakkelijk in lijn met je ketting. Je schroeft de bestaande pignon/tandwielcasette eraf (vraag een fietsenmaker) en schroeft de converter er op. Vervolgens draai je je freewheel op de converter.

converter

Specificaties

Draad: 1.375″ x 24tpi
Maten: De rand van je freewheel wordt 15,5mm verder naar buiten gebracht. Afhankelijk van je freewheel wordt je ketting lijn ongeveer 20 mm naar buiten gebracht. Bekijk de technische tekening in onze winkel voor details.

 Fixiemag Singlespeed Converter 19.95

(inclusief verzendkosten binnen Nederland)

 
BESTEL HEM HIER

More from Vincent Ariëns
VANMOOF designers gaan los
Natuurlijk zijn we trots op ‘ons’ Nederlands fietsmerk VANMOOF. Dit gebeurt er...
Read More
Join the Conversation

5 Comments

  1. Deze converter gebruik je bij een andere type naaf. De naaf die jij beschrijft is een body waar je een cassette op schuift. Deze vervang je door een tandwiel met spacers. Deze converter is specifiek voor een ouder type naaf waar je een pion op schroeft. Door deze converter kun je hier een freewheel opschroeven.

   1. says: Mathias

    en als ik dan eerst enkele spacers er op steek en dan mijn freewheel er op schroef dat werkt niet? Of is dat gewoon een minder stevige constructie?

     1. says: Mathias

      Ok, ik snap het denk ik, de converter zorgt er idd voor dat de schroefdraad verder naar buiten staat, aangezien de schroefdraad voor de vroegere freewheel pion veel meer naar binnen staat, maar bij een pion was dit geen probleem omdat deze breed genoeg was. Nu nog een andere vraag hoe weet ik dat de converter op mijn schroefdraad past?

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *