Verslag Fixiemag Pilot Workshop!

Gisteren was het eindelijk zover: de eerste pilot Workshop van Fixiemag. We waren te gast in Het Kapitaal in Utrecht, een prachtige ruimte voor deze eerste kennismakings avond. Ruim 15 mensen waren aanwezig in een ruimte vol prachtige fietsen. Wat hebben we deze avond behandeld? We begonnen met een stukje historie van de fixie en maakten je wegwijs in alle onderdelen van de fiets. De belangrijkste onderdelen werden duidelijk uitgelegd door Bram van Black Tail Bikes. Vervolgens namen we je mee in het verschil tussen een fixed fiets of een SingleSpeed fiets en kon je dit ook zelf even proberen. Niet iedereen van de aanwezige had al een fiets waar ze mee aan de slag wilden dus vandaar dat we ook de aankooptips met je hebben doorgenomen. Note to self: we schrijven daar binnenkort een blog over.

Ook maakten we duidelijk waarom een goed frame moet kietelen en hoe je met dat trucje eenvoudig de juiste framemaat te pakken hebt. Bij de Fixed gears lieten we zien dat de fiets jouw fietst in plaats van jij die de fiets fietst (Snap je het nog?). We sloten af met heerlijk Utrechts bier (De Leckere: aanrader) en gaven iedereen de gelegenheid om de experts te raadplegen. Een absoluut goede pilot waar we veel geleerd hebben en waar we zeker mee verder gaan!

Wat nu?

Natuurlijk was dit slechts het begin en hopen we iedereen enthousiast gemaakt te hebben over de volgende drie bijeenkomsten waarin we ook daadwerkelijk je fiets gaan verbouwen. We hebben er nu al zin in en komen binnenkort met de data!

Bijeenkomst 1

Theorie
Analyse van je fiets
Inspiratie
Keuze fixed/freewheel
Onderdelen lijst
Evt. Demonteren

Bijeenkomst 2

Ombouwen achterwiel
Demonteren
Frame kleuren
Smeren onderdelen
Evt. Monteren

Bijeenkomst 3

Monteren
Afstellen op maat
fixie ride gezamelijk

More from Vincent Ariëns
Yerka Project: De fiets die je niet kan stelen
Drie studenten uit Chili, allemaal slachtoffer van fietsdiefstal, besloten een techniek te...
Read More
Join the Conversation

3 Comments

 1. says: rob

  Jammer dat jullie zo weinig posten. Ik had meer verwacht van jullie. De site zit er gelikt uit maar de blogs blijven achter. Ik houd jullie regelmatig in de gaten maar word toch eigenlijk elke keer teleur gesteld. Jammer.

  1. Ha Rob,

   Daarom zoeken we ook bloggers 🙂 Thanks voor het compliment! De laatste tijd hebben we het wat druk gehad maar we gaan weer druk aan het bloggen! Mocht je het leuk vinden om ook eens wat te schrijven dan ben je van harte welkom!

 2. says: Rob

  Hoi Matthijs,

  Lijkt me leuk, bloggen. Maar omwille van de tijd kan ik dat er niet bij doen. Mijn vrouw vermoord me als ik er over zou beginnen denk ik! Bedankt voor de nieuwe blogs!

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *