Doe mee met het grootste fietsonderzoek ooit in Utrecht!

We weten alles over de auto en het openbaar vervoer, maar hoe zit het eigenlijk met onze fiets? Aankomende maandag start de nationale Fietstelweek, Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. Door de app ‘App de Fiets!’ te downloaden doe je automatisch aan het onderzoek mee. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren.

De Fietstelweek is een samenwerkingen tussen verschillende partijen: de Fietsersbond, provincies en stadsregio’s, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het Bredase hoger onderwijs instituut NHTV. Omdat het laatste fietsonderzoek tachtig jaar geleden plaatsvond, vonden de partijen dat het hoog tijd was voor een nieuw onderzoek. En hoe kan dat makkelijker dan het installeren van een app? De app houdt bij hoe hard je fietst, welke route je fietst en hoe vaak en hoe lang je moet stoppen op de route.

Fietsersbond

In Utrecht hebben al ruim 2000 mensen de app gedownload. Volgens Saskia Kluit, adjunct-directeur van de Fietsersbond, is het heel belangrijk om mee te doen: ’Als we weten waar fietsers rijden en waar ze vertraging ondervinden, kunnen we gericht actie ondernemen om die fietsroutes te verbeteren.’

Ook de Utrechtse afdeling van de Fietsersbond beaamt dit. Zij zetten zich al jaren in om zogenoemde ‘doorfietsroutes’ te verwezenlijken. Door de gegevens die de app verzameld, kan de Utrechtse afdeling van Utrecht een betere fietsstad maken.

Landelijke start in Utrecht

De landelijke start van de fietstelweek zal maandag 14 september om 12.00 uur plaatsvinden op het Vredenburg door de directeur van de fietsersbond, de gedeputeerde van de provincie Utrecht en het landelijk promotieteam.

Bron: Duic.nl

More from Vincent Ariëns
Zonsondergang in Miami: Kalavinka
Will Goodan heeft een grote passie voor Japanse keirin frames en zijn creatieve...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *