Workshop fixie bouwen

Het nieuwe community event is gepland en we kunnen je vertellen de locatie dit keer is weer net zo tof is! We gaan met de workshops aan de slag in de Man Cave Utrecht. Dit bekent trouwens niet dat vrouwen niet welkom zijn bij de workshops!! We gaan weer fixies bouwen! Vergeet je niet voor de cijfers aan te melden via het FB event.

De workshopserie bestaat uit 3 woensdagavonden fixie bouwen (30 sept, 7 en 14 okt). Alles bij elkaar kost dit €90,-. Wil je je graag aanmelden stuur dan een mailtje naar info@fixiemag.com met je naam en bevestiging dat je graag mee doet aan de workshops. (Een telefoonnummer en emailadres waarop je makkelijk te bereiken bent is ook handig.)

Voor de start van de workshops organiseren we een openbaar community event op 18 sept. Iedereen is welkom, gratis dus. Hier vertellen we kort over onszelf en uiteraard of fixed gear fietsen en over alles wat te maken heeft met het ombouwen van je (race)fiets. Daarnaast is er de kans om vragen te stellen en kunnen we je advies geven over de om te bouwen fiets. Neem dus vooral je fiets/ongoing project mee!

Zowel het community event als de workshops vinden plaats in Man Cave Utrecht. Bij de workshops helpen wij je je fiets ombouwen en behouden we je voor de fouten die wij al regelmatig gemaakt hebben. Uiteraard wordt het hier allemaal wat makkelijker op, en kom je er niet achteraf achter dat je de verkeerde maat besteld hebt.
De workshop serie bestaat uit drie woensdag-avonden:

30 sept
We gaan beginnen met de hele boel uit elkaar te halen, tijdens het demonteren controleren we huidige onderdelen en kritieke punten in de fiets. We willen wel dat je weg gaat met een fietsje waar je de komende jaren plezier aan gaat hebben!

Aan het eind van de eerste workshop is je fiets volledig gedemonteerd en is er een bestellijst compleet gemaakt voor je eventuele nieuwe dropbar, nieuw stuurlint of dat vette zadeltje.

7 okt
De tweede workshop staat in het teken van minimaliseren, dan hebben we het voornamelijk over alle haken en ogen die aan je frame zitten. Die halen we er allemaal af!!! (Als je dit wilt uiteraard, anders laten we ze gewoon zitten en doen we er niks mee).

Mocht je jouw frame ook nog in een nieuw (verf)jasje willen steken dan gaat dat ook de tweede workshop gebeuren. Ook hier helpen we je uiteraard met het behouden van geduld en geven we je tips en tricks om het spuitwerk zo strak mogelijk op je frame te krijgen.

14 okt
Stond je bestellijst nog in de wacht tijdens de eerste workshop, bij de derde en tevens laatste workshop-avond zijn je spullen gearriveerd!! Dit betekent dat je alles binnen hebt en je frame klaar is om weer op te bouwen. Het leukste van de workshop natuurlijk want aan het eind van de workshop fiets je op je nieuwe fiets naar huis, uit ervaring kunnen we vertellen dat je met een kleine omweg zal fietsen. Dus je bent iets later thuis!

 

Je kan je aanmelden via het Facebook event, dan zijn de cijfers ook weer blij!

More from Thijs Kremers
GPS Connected Pedalen
De technologie gadgets voor/aan/op de fiets schieten uit de grond, kickstarter staat...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *