Workshop fixie bouwen

Het is zover, de data voor de workshops staan vast! We vertelden al eerder dat Fixiemag in samenwerking met Kapitaal en Black Tail Bicycles workshops gaat organiseren.

De workshopserie bestaat uit 3 woensdagavonden (6, 13 en 20 mei). Alles bij elkaar kost dit €60,-.

Voor de start van de workshops organiseren we een openbaar community event op 22 april. Iedereen is welkom, gratis dus. Hier vertellen we kort over onszelf, singlespeed en fixie’s en over alles wat te maken heeft met het ombouwen van je (race)fiets. Daarnaast is er de kans om vragen te stellen en kunnen we je advies geven over de om te bouwen fiets. Neem dus vooral je fiets mee!

Zowel het community event als de workshops vinden plaats in Kapitaal. Tijdens de workshops helpen we je fiets om te bouwen en geen onnodige fouten te maken die je anders veel tijd en geld zouden kosten.
De workshop serie bestaat uit drie woensdag-avonden:

6 mei
We controleren de volledige fiets en stellen samen met jouw een lijst op van je wensen. Wil je het huidige stuur veranderen? Een nieuw zadel? Wat voor kleur spuit je het frame?

Daarnaast beginnen we met het demonteren van je fiets en bekijken we welke onderdelen echt aan vervanging toe zijn.

13 mei
De tweede bijeenkomst besteden we aan het slijpen, schuren en spuiten van je fiets/frame. Eventueel beginnen we al met het smeren van de lagers. Dit hangt allemaal af van wat je wil met de fiets en hoeveel tijd je hiermee kwijt bent.

20 mei
Tijdens de laatste avond zullen we je fiets weer in elkaar zetten. Dit is het grote moment. We vieren de (her)geboorte van jouw singlespeed of fixie met een korte fietsrit. Na afloop keren we terug bij Kapitaal om nog die kleine laatste dingen af te stellen en een biertje (of fris) te drinken.
Tijdens workshop één wordt duidelijk welke onderdelen aan vervanging toe zijn of welke onderdelen je zelf wilt veranderen of toevoegen; Denk aan dat felroze stuurlint wat je altijd al op je stuur wilde hebben of de rode banden die perfect zullen passen bij de kleur van je frame. Van al deze onderdelen maken we een lijst waardoor we gemakkelijk de onderdelen voor je kunnen bestellen. Black Tail Bicycles zorgt ervoor dat alle onderdelen dan de volgende workshop voor je klaar liggen.

 

Meld je aan via het Facebook event!

 

More from Bram de Rooij
Green Oil
Fietsen is gezond en als transportmiddel het meest energie efficiënt van al...
Read More
Join the Conversation

2 Comments

  1. says: Hugo

    Hi! Tof, ik probeer aanwezig te zijn.
    Klein dingetje.. : ‘…workshops vinden plaats in Kapitaal. [link adres/contact]’.

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *