Nederlandse trots: Epo Bicycle

De Nederlandse cultuur staat helemaal in het teken van fietsen. Vol trots filmen we ministers en soms zelfs de minister-president wanneer hij fietsend onderweg is naar zijn werk. Helaas zijn veel fietsfabrikanten richting China en Taiwan vertrokken om goedkopere fietsen te kunnen produceren. Epo Bicycle kiest duidelijk een andere route. Geïnspireerd op de auto-industrie heeft Bob Schiller een fiets ontworpen waarvan de productie makkelijker te realiseren is in Nederland.

Deze fiets die helemaal in Nederland gebouwd en gemaakt wordt bestaat uit twee aluminium platen die in de juist vorm zijn geperst. Deze platen zijn vervolgens aan elkaar gepuntlast. Een sterk en licht frame wat ook nog eens makkelijk te produceren is. Lage arbeidskosten dus en daarom kan hij in Nederland gemaakt worden.

Naast deze prachtige ambitie is ook het ontwerp van de Epo Bicycle al een reden om erop te gaan fietsen. Let zeker ook op de tandriem van de fiets in plaats van de gebruikelijk ketting. Minder onderhoud maar vooral heel erg tof! Trouwens, ooit een fiets gezien met maar één vorkpoot in de voorvork? Daar willen we meer van weten!

Check de website!

More from Thijs Kremers
Het ultieme frame?
Achter de schermen zijn we bij fixiemag.com met een verscheidenheid aan projecten bezig. Waar...
Read More
Join the Conversation

1 Comments

  1. says: Rob

    Lijpe fiets, ik weet niet of ik hem mooi vind. Dat het een goed initiatief is staat wel vast. Een voorvork met één poot is niet helemaal nieuw, je vind het al geruime tijd op de bekende cannondale lefty’s. Nou zijn dat dan weer geen fixie’s maar dat is deze epo ook niet denk ik.

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *