Succesvol fietsfestival Fixed Days koerst af op Rotterdam!

cargo bike bullitt

Na vier goed bezochte edities in Friedrichshafen en Berlijn is Rotterdam vanaf 3 juli de nieuwe thuisbasis van Fixed Days. Het driedaagse fietsfestijn is in Rotterdam vanwege de doorkomst van de Tour de France op 5 juli. De huidige organisatie is echter Rotterdams en is voornemens het festival voortaan hier te houden.

Tijdens Fixed Days komen vooral liefhebbers van zogenaamde fixed gear bikes, baanfietsen van origine, bij elkaar. Tijdens voorgaande edities rolden fietsfanaten vanuit heel Europa samen. Ook het voorlopige deelnemersveld van deze editie kent wederom veel internationale gasten.

Zij komen hier om te racen op het parcours van onder meer de Tour, bike polo te spelen in het Zuiderpark, spectaculaire trucs uit te halen of gewoon de stad te verkennen per fiets. Het plein voor het Centraal Station zal op vrijdag 3 juli de startplaats zijn voor een rondrit en zodoende volstromen met fietsers.

Uiteraard is er eveneens aandacht voor de lifestyle en cultuur die bij fixed gear horen. Er is een expositie met foto’s in The Student Hotel en op zondag 5 juli is er een Bike Market in de Hofbogen. De marktplaats bevindtzich op een steenworp afstand van de Coolsingel, waar het peloton overheen zal denderen.

Tussendoor zijn er talloze samensmeltingen: Aan de vooravond van het festival kan er op vrijdag 3 juli al geoefend worden op Wielerbaan Harga in Schiedam, een van de laatste kansen om hier te rijden, aangezien de unieke betonnen baan zal spoedig gesloopt zal worden. Ook is er van donderdag 2 juli tot en met 26 juli een Koers Kafé in The Student Hotel ingericht.

Inschrijving voor de verschillende wedstrijden en de Bike Market is reeds geopend.

Meer informatie:

www.fixed-days.com

facebook.com/fixeddays

More from Vincent Ariëns
Fietsen in Utrecht leuker door groene golf?
Springlab heeft met het project The Happy Biking Project uitgezocht wat de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *