SWRVE Cycling Jeans

Ik rij al enige tijd op mijn fixie en heb inmiddels enkele broeken versleten. Nu ben ik op zoek naar alternatieven.

Wanneer ik naar mijn werk ga of op bezoek bij familie, fiets ik. Ik trek echter niet speciaal wielerkleding aan. Het omkleden, extra bagage en dergelijke praktische zaken houden me tegen mijn wielrenoutfit aan te trekken voor korte tochten.

Deze korte tochten (max.10 km) maken echter korte metten met mijn jeans. De binnenkant van mijn benen en kruis wrijven constant over het zadel. Dit heeft op lange duur hetzelfde effect als schuurpapier.

Het denim word langzaam dunner tot een bepaald punt waar het volledig zijn sterkte verliest en uitscheurt*.

Ik heb drie maanden geleden een broek besteld van SWRVE.
Er zijn veel kledingmerken die inspringen op de trend van de singlespeeds. Typ in google “cycling jeans” en je ziet er genoeg. Eerder schreven we kort over de Levi Commuter lijn .

Ik koos voor SWRVE vanwege hun prijs (100 dollar) en het feit dat de broek er uitziet als elk ander paar jeans. Ik was niet op zoek naar een broek met veel zakken of opvallende kleuren. Ik bestelde de de Regular Fit Cordura jeans in Overdye Black.

De eerste tegenvaller was het transport. Ik bestelde de broek uit Amerika. De shipping kost richting de 40 dollar. Verzekerd en wel maar voor een broek van 100 dollar vrij veel. Inmiddels zou shipping, zegt SWRVE, goedkoper zijn geworden.

Let ook goed op de maat die je besteld. Er staat een maattabel op de website, het is belangrijk precies je maten op te meten aangezien SWRVE andere maten gebruikt als ons Europese systeem.

Een tweede tegenvaller is de kleur. Ondanks dat de broek de kleur ‘overdye black’ heeft is het zwart meer een grijszwart dan diepzwart zoals lijkt op de foto’s. Ik moet zeggen dat na het wassen de kleur wel behouden blijft en dat is zeker een groot pluspunt.

De broek heeft een iets verhoogde achterkant zodat je onderrug bedekt blijft als je diep in het stuur gaat hangen. Daarnaast heeft de broek een speciale zak geschikt voor de Iphone 4 en 5. Ik denk dat een Iphone 6 niet zal passen. (al heb ik dit nog niet getest) Deze zak is praktisch omdat hij schuin zit en het makkelijk maakt je mobiel te pakken. Het nadeel is dat je mobiel langzaam omhoogkruipt tijdens het fietsen. Na 10 km onafgebroken fietsen heb je kans dat hij uit de zak valt als je hem niet tijdig weer terugduwt.

Ik ben erg te spreken over de stof. SWRVE belooft dat de speciale stof genaamd Cordura vele malen sterker is als gewone denim en tot nu toe maakt het die belofte ook waar. Daarnaast zijn de meest kritische naden driedubbel gestikt voor extra duurzaamheid.

Het is nog vroeg om een definitief oordeel te geven over de duurzaamheid van de broek maar ik heb hoge verwachtingen.

 

*In vaktaal heet dit ‘blowouts’ [link]

More from Bram de Rooij
Bike ID singlespeeds
Ik kwam deze fiets van Bike ID tegen tijdens mijn rondreis in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *